مقالات

آیا روغن زیتون پوست صورت را سفید میکند؟

خاصیت سفید کنندگی روغن زیتون برای پوست

روغن زیتون محصولی غنی از ویتامین ها و مواد مغذی برای بدن میباشد که طی فرآیندی به اسم پرس سرد از میوه زیتون استخراج میشود. این ترکیبات برای بدن خواص فوق العاده ای دارند. از خواص روغن زیتون برای کبد چرب تا خواص دارویی روغن زیتون. امروز به سراغ بررسی یکی از این خواص یعنی خاصیت سفید کنندگی روغن زیتون برای پوست میرویم.

آیا روغن زیتون پوست صورت را سفید میکند؟

برای پاسخگویی مستقیم به این سوال باید به نتایج بدست آمده  از تحقیقاتی که موسسات علمی تحقیقاتی در این حوزه انجام دادند رجوع کرد.  سایت بیمارستان جهانی vinmec مشخصاً بیان میکند که روغن زیتون فرابکر میتواند تاثیر جزئی در سفید شدن پوست داشته باشد.

این روغن در واقع تاثیری بر رنگدانه های ملانین ندارد و به فرآیند لایه برداری پوست کمک نمیکند. کار دقیقی که روغن زیتون در سفید پوست میکند، ایجاد درخشندگی زیاد پوست میباشد. همین درخشندگی باعث میشود تا بعضی از لک ها و جای جوش های قبلی شما کم رنگ دیده شود و بعضا دیده نشود. طبق نتایج میتوان گفت زیاد روی خاصیت سفید کنندگی روغن زیتون برای پوست نمیشود حساب کرد بلکه روغن زیتون خواص درخشندگی دارد.

مواد مغذی در روغن زیتون برای پوست

تا به اینجا جواب سوال اصلی متن را دادیم. درست است است که روغن زیتون تاثیر جزئی در سفید کنندگی دارد ولی برای پوست صورت موارد دیگری هم هستند که روغن زیتون تاثیر بسزایی در شادابی و بازسازی آنها دارد.

برای بیان این تاثیرات ابتدا باید با مواد مغذی در روغن زیتون آشنا شویم تا وقتی مثلا حرف از تاثیر آنتی اکسیدان ها بر سلول های پوست شد، بدانیم آنتی اکسیدان چیست. خب بدون وقفه و مقدمه چینی بیشتر به سراغ مواد مغذی در روغن زیتون میرویم.

1- چربی های سالم در روغن زیتون

معمولا وقتی حرف از چربی میاید ناخودآگاه ذهن بعضی از افراد به سمت چربی های ناسالم و اشتباع میرود. درصورتی که چربی ها به دو دسته مفید و غیر مفید تقسیم میشوند. چربی های مفید نقش ویژه ای در سلامت بدن دارند و لازمه حیات بدن محسوب میشوند. در ادامه به معرفی بعضی از این چربی ها و نقش آنها میپردازیم.

چربی‌های سالم موجود در روغن زیتون عمدتاً چربی‌های تک غیراشباع با اسید چرب غالب به نام اسید اولئیک هستند. این چربی‌ها دلیلی کلیدی هستند که چرا روغن زیتون به خاطر فواید سلامتی متعددش مشهور است. در اینجا اطلاعات بیشتری در مورد چربی های سالم موجود در روغن زیتون برای شما عزیزان آورده شده است:

چربی های تک غیر اشباع (MUFA):

روغن زیتون یکی از بهترین منابع غذایی چربی‌های تک غیراشباع است که چربی‌های تک غیراشباع حدود ۷۳ تا ۷۵ درصد از کل محتوای چربی آن را تشکیل می‌دهند.

اسید اولئیک، یک نوع چربی تک غیراشباع که به وفور در روغن زیتون یافت می شود، یکی از ترکیبات اصلی آن برای ارتقاء سلامت محسوب می شود.

MUFA ها به دلیل اثرات مثبتشان بر سلامت قلب شناخته شده اند. آنها می توانند به کاهش سطح کلسترول LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) کمک کنند، که اغلب به عنوان کلسترول “بد” شناخته می شود. MUFA ها تاثیر قابل توجهی بر کلسترول HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) که کلسترول “خوب” در نظر گرفته می شود، ندارند و مانع کار آنها نمیشوند. همین مورد باعث کاهش خطر بیماری قلبی میشود.

چربی های موجود در روغن زیتون

2- آنتی اکسیدان ها

همانطور که قبلاً اشاره کردیم روغن زیتون حاوی انواع آنتی اکسیدان میباشد. آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون نقش مهمی در فواید سلامتی و ارزش غذایی کلی آن دارند. این ترکیبات طبیعی به محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد، که مولکول‌های ناپایداری هستند که می‌توانند منجر به بیماری‌های مزمن مختلف و مسائل مرتبط با پیری شوند، کمک می‌کنند. در اینجا نگاهی دقیق تر به آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون داریم:

1.ترکیبات فنلی:

روغن زیتون سرشار از ترکیبات فنلی است که گروه متنوعی از آنتی اکسیدان ها هستند. برخی از ترکیبات فنلی کلیدی در روغن زیتون عبارتند از:

– هیدروکسی تیروزول: این ترکیب فنلی یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون است. از جمله فوایدی که برای سلامتی دارند میتوان به اثرات ضد التهابی و محافظت از قلب اشاره کرد.

-Oleuropein: Oleuropein یکی دیگر از ترکیبات فنلی مهم روغن زیتون است. خواص ضد میکروبی دارد و در بعضی از موارد ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.

– Tyrosol: تیروزول اغلب همراه با هیدروکسی تیروزول یافت می شود و به خواص آنتی اکسیدانی روغن کمک می کند.

-Oleocanthal: همانطور که قبلا ذکر شد اولئوکانتال یک ترکیب فنلی در روغن زیتون با خواص ضد التهابی است. این ماده مسئول احساس تند و کمی فلفلی است که هنگام چشیدن روغن زیتون تازه و با کیفیت بالا احساس می شود.

2.کاروتنوئیدها:

اگرچه روغن زیتون به اندازه برخی دیگر از غذاهای گیاهی فراوان نیست، اما حاوی کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن و لوتئین است. این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و می توانند به سلامت چشم و سلامت کلی بدن کمک کنند.

3.کلروفیل:

کلروفیل مسئول رنگ سبز روغن زیتون است. اگرچه به خودی خود یک آنتی اکسیدان قوی نیست، اما به محافظت از ترکیبات فنولی روغن در برابر تخریب ناشی از قرار گرفتن در معرض نور و اکسیژن کمک میکند.

4.اسکوالن:

اسکوالن یک آنتی اکسیدان طبیعی است که در روغن زیتون یافت می شود. این به محافظت از روغن در برابر اکسیداسیون و ترشیدگی کمک می کند. علاوه بر این، اسکوالن ممکن است در صورت استفاده موضعی فواید پوستی داشته باشد.

ترکیب این آنتی اکسیدان ها در روغن زیتون آن را به ابزاری قدرتمند در کاهش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان و بیماری های عصبی تبدیل می کند. این آنتی اکسیدان ها با هم هکاری دارند تا رادیکال های آزاد مضر را خنثی کرده و التهاب را در بدن کاهش دهند.

3- ویتامین ها و مواد معدنی حاضر در انواع روغن زیتون

ویتامین ها و مواد معدنی که اغلب به عنوان ریز مغذی ها شناخته می شوند، اجزای ضروری یک رژیم غذایی متعادل هستند. این ترکیبات در مقادیر نسبتاً کم مورد نیاز بدن هستند، اما در فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف، از جمله رشد، عملکرد سیستم ایمنی، تولید انرژی و سلامت کلی نقش حیاتی دارند. در ادامه اهمیت ویتامین ها و مواد معدنی را با جزئیات بیشتری بررسی میکنیم:

ویتامین E (توکوفرول):

روغن زیتون منبع قابل توجه ویتامین E، به ویژه آلفا توکوفرول است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که به محافظت از غشای سلولی در برابر آسیب اکسیده شدن کمک می کند. نقش مهمی در حفظ سلامت پوست، حمایت از سیستم ایمنی بدن دارد و ممکن است دارای خواص ضد پیری باشد. روغن زیتون فرا بکر در مقایسه با روغن زیتون تصفیه شده دارای سطوح بالاتر ویتامین E است.

توکوفرول در روغن زیتون

ویتامین K:

روغن زیتون حاوی مقادیر کمی ویتامین K است که برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها مهم است. در حالی که میزان ویتامین K در روغن زیتون قابل توجه نیست اما با همین مقدار کم هم می تواند نیاز شما را در وعده غذایی روزانه برطرف کنند.

فیتواسترول ها:

فیتواسترول ها ترکیبات گیاهی هستند که از نظر ساختاری شبیه کلسترول هستند. روغن زیتون حاوی فیتواسترول هایی مانند بتا سیتوسترول، کامپسترول و استیگماسترول است. این ترکیبات می توانند به کاهش جذب کلسترول غذایی در روده کمک کنند و به سلامت قلب کمک کنند.

خواص روغن زیتون برای پوست

خب تا به اینجای کار با مواد مغذی در روغن زیتون آشنا شدید؛ پیش نیازی که برای بیان خواص روغن زیتون لازم بود. خب بیشتر از این وقت شما را نمیگیرم و میریم به سمت بحث مهم و قابل توجه خواص روغن زیتون برای پوست.

با توجه به مواد مغذی و ترکیبات روغن زیتون که قبلا ذکر شد، در اینجا به خواص روغن زیتون برای پوست می پردازیم:

مرطوب کنندگی پوست با استفاده از روغن زیتون:

میزان بالای روغن زیتون از چربی های تک غیراشباع سالم، این محصول را به یک مرطوب کننده طبیعی عالی برای پوست تبدیل می کند. روغن زیتون به حفظ رطوبت، جلوگیری از خشکی و حفظ لطافت و آبرسانی پوست کمک می کند.

محافظت آنتی اکسیدانی:

وجود آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E و پلی فنول ها در روغن زیتون به محافظت از پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند، خطر پیری زودرس را کاهش میدهد و چین و چروک و خطوط ریز روی پوست صورت را کاهش می دهد.

ضد التهاب:

پلی فنول های روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی هستند که می توانند پوست تحریک شده یا ملتهب را تسکین دهند. این خاصیت درمانی باعث شده افراد مبتلا به بیماری های پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس توجه زیادی به استفاده از این روغن داشته باشند.

پاکسازی ملایم پوست با استفاده از روغن زیتون:

روغن زیتون را می توان به عنوان پاک کننده طبیعی آرایش استفاده کرد. طبیعت ملایم آن به طور موثر آرایش، کثیفی و ناخالصی ها را بدون از بین بردن چربی طبیعی پوست از بین می برد. همین مورد شاید بتواند به خاصیت سفید کنندگی روغن زیتون کمک بکند.

 کمک کردن به فرآیند لایه برداری از طریق ترکیب شدن با بقیه مواد:

وقتی روغن زیتون با لایه بردارهای طبیعی مانند شکر یا نمک ترکیب شود، می تواند اسکراب های لایه بردار خانگی ایجاد کند. این اسکراب ها به حذف سلول های مرده پوست کمک می کنند و پوست را صاف تر و درخشان تر می کنند.

التیام زخم های پوستی:

خواص ضد التهابی و مرطوب کنندگی روغن زیتون آن را برای بهبود زخم و کاهش ظاهر جای زخم مفید می کند.

از بین بردن آفتاب سوختگی پوست:

روغن زیتون می تواند به تسکین پوست آفتاب سوخته، کاهش ناراحتی و به حداقل رساندن لایه برداری کمک کند. آنتی اکسیدان های آن نیز ممکن است به ترمیم آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش کمک کنند.

ضد پیری:

استفاده منظم از روغن زیتون می تواند به حفظ خاصیت ارتجاعی و لطافت پوست کمک کند و خطوط ریز و چین و چروک را کاهش دهد. روغن زیتون در بهبود رنگ و بافت پوست تاثیرگذار میباشد.

خاصیت ضد باکتری محدود برای پوست با استفاده از روغن زیتون:

خواص ضد باکتریایی طبیعی روغن زیتون می‌تواند به تمیز نگه داشتن پوست کمک کند و ممکن است برای برخی افراد در جلوگیری از بروز آکنه مفید باشد؛ البته که درمان های تخصصی آکنه برای خاصیت ضد باکتریایی تاثیر بیشتری دارند.

مراقبت از مو و ناخن:

علاوه بر مراقبت از پوست، روغن زیتون را می توان برای موهای خشک یا آسیب دیده به عنوان یک نرم کننده استفاده کرد. همچنین می توان از آن بر روی کوتیکول ها برای تقویت ناخن های سالم استفاده کرد.

 سخن آخر

روغن زیتون با تاریخچه 7700 ساله از جمله کهن ترین روغن های خوراکی و دارویی محسوب میشود. در این مقاله سعی کردیم تا مواد مغذی و خواص روغن زیتون را بیان کنیم و یک سوال رایج را پاسخ دهیم(آیا روغن زیتون پوست را سفید میکند؟). شرکت طارومیس با روش های بروز و تخصصی اقدام به روغن کشی از این محصول میکند.

امید است این محتوا برای شما عزیزان مثمر ثمر قرار گرفته باشد.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *