مقالات

مزایا و فواید روغن زیتونی در دوران بارداری

روغن زیتون یکی از روغن‌هایی است که در دوران بارداری نیز می‌تواند مفید باشد. در زیر تعدادی از فواید آن برای دوران بارداری آورده شده است:

منبع اسیدهای چرب اسیدیته کم: روغن زیتون معمولاً حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده مفیدی است که برای سلامتی قلب و عروق -بسیار مهم هستند. روغن زیتون بخصوص روغن زیتون بکر، از منابع غنی اسیدهای چرب نااسیدیتی مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک است ومصرف مقادیر معتدل از این نوع چربی‌ها در دوران بارداری می‌تواند به سلامتی قلب و عروق مادر و جنین کمک کند.

منبع ویتامین E: روغن زیتون حاوی ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی است. روغن زیتون حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی مانند ویتامین E و فنول‌ها است که می‌تواند از آسیب‌های اکسیداتیو و آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو در دوران بارداری جلوگیری کند.این ویتامین می‌تواند از خطر افزایش فشار خون در دوران بارداری جلوگیری کند و به سلامت پوست و موی مادر و جنین کمک کند.

پیشگیری از التهابات: روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند در کاهش التهاب‌ها و عفونت‌ها کمک کند. این موضوع می‌تواند در پیشگیری از مشکلات مشترکی مانند التهاب مجاری ادراری یا عفونت‌های دهان و دندان موثر باشد.

پشتیبانی از سلامت قلب و عروق: اسیدهای چرب نااسیدیتی موجود در روغن زیتون می‌توانند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کنند و از افزایش فشار خون و خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در دوران بارداری جلوگیری کنند.

سلامت پوست و مو: ویتامین E و دیگر ترکیبات موجود در روغن زیتون می‌توانند به سلامتی پوست و مو در دوران بارداری کمک کنند و از مشکلات مربوط به پوست مانند خشکی و ترک‌ها پیشگیری کنند.

پشتیبانی از سلامت پوست: روغن زیتون حاوی ترکیباتی است که می‌تواند پوست را نرم کند و از تشکیل پوسته‌های خشک و خارشی در دوران بارداری جلوگیری کند.

کمک به جذب مواد مغذی: مصرف روغن زیتون می‌تواند در جذب مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی از غذاها کمک کند که این امر برای رشد و توسعه سلامتی جنین بسیار مهم است.

با این حال، همواره توصیه می‌شود که در صورت استفاده از هرگونه مکمل یا محصول غذایی جدید در دوران بارداری، با پزشک خود مشورت کنید.

ضرورت استفاده از روغن زیتون در بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین دوران برای هر مادران می باشد. از جمله مراقبت های حائز اهمیت توجه به نوع تغذیه مادر است. خوردن خوراکی و میان وعده های طبیعی و سالم موجب سلامت مادر و از همه مهم تر تکامل رشد جنین می شود. و یکی از موارد مطرح شده و توصیه شده قرار دادن روغن زیتون در سبد غذایی مادر باردار می باشد. استفاده از انواع ویتامین ها چه به صورت قرص های شیمیایی و یا حتی استفاده از خوراکی های طبیعی حاوی ویتامین برای رشد جنین بسیار بسیار تاکید شده است. مصرف روغن زیتون در بارداری تا حد معقولی فیبر و آهن مورد نیاز مادر و جنین را تامین می کند.

نحوه ی مصرف روغن زیتون در بارداری برای پیشگیری از ترک های پوستی

یکی از مشکلاتی که در دوران بارداری برای مادران به وجود می آید ایجاد ترک های پوستی در نواحی مختلف پوست مخصوصا در قسمت شکم می باشد. که بعد از زایمان این ترک ها خود را نشان می دهند.

دلیل های به وجود امدن ترک های پوستی در دوران بارداری

  1. تغییرات هورمونی
  2. افزایش وزن به ویژه در ناحیه ی شکم
  3. و در واقع بر اثر کشیدگی لایه ی میانی پوست و پاره شدن فیبرهای کلاژن به وجود می آید.
  4. که در ابتدای امر به صورت قرمز و بنفش است و بعد گذشت زمان سفید رنگ می شود.

یکی از  راه های برطرف شدن و یا حتی جلوگیری از بروز ترک های پوستی استفاده از روغن زیتون در بارداری می باشد. بر این کار کافیست روغن زیتون ارگانیک و طبیعی را به صورت روزانه و از نظر تعداد دفعات سه بار در روز به صورت دایره ایی شکل بر روی قسمت های ترک پوستی مانند

  1. شکم
  2. سینه
  3. ران ها
  4. بازوها ماساژ دهید.

آیا خوردن روغن زیتون در بارداری ایرادی ندارد؟

لازم به ذکر است مصرف هر گونه خوراکی نه تنها برای مادران باردار بلکه برای کودکان و یا حتی افراد سالمند و در کل می توان گفت همه ی اقشار جامعه در هر سن و سالی

  1. متناسب
  2. معقول
  3. به جا
  4. و در نهایت به اندازه ی نیاز بدن باشد.

مصرف خود سرانه و بیش از حد اندازه هر نوع خوراکی می تواند عوارضی را از خود بروز دهد از جمله عوارض زیاده روی در مصرف روغن زیتون در بارداری

  • افزایش وزن زیاد
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • بالا رفتن چربی خون
  • افزایش کلسترول
  • خطر ابتلا به سرطان سینه
  • بروز سکته ی مغزی
  • خطر ابتلا به سرطان روده

پس  بهتر است در این دوران در صورت استفاده از هر نوع خوراکی  اول اینکه

  1. کاملا ارگانیک و طبیعی باشد.
  2. و دوم هرگز در مصرف آن زیاده روی نشود.

بهترین زمان مصرف روغن زیتون در بارداری

زمان خاصی نمیشه در نظر گرف برای مصرف خوراکی این روغن  شما می توانید از روغن زیتون برای

  1. پخت و پز
  2. سرو انواع غذاهای سرد
  3. سس سالاد

استفاده کنید ولی اگر می خواهید از خواص درمانی آن بهره مند شوید. مثلا برای جلوگیری از بروز ترک های پوستی، باید از روغن زیتون در سه ماهه ی دوم  به مدت سه ماه و دوبار در روزبه صورت ماساژ موضعی استفاده کرد.

ازچه نوع روغن زیتونی در بارداری می توانیم استفاده کنیم؟

سوالی که ممکن است برای برخی از شما دوستداران سلامتی و طرفداران روغن زیتون مطرح شود این است که با توجه به گوناگونی روغن زیتون تولید شده (روغن زیتون بکر و فرابکر و همچنین روغن زیتون تصفیه شده) آیا یک مادر باردار مجاز به مصرف انواع روغن زیتون می باشد؟ و یا اینکه فقط نوع خاصی را می تواند در برنامه ی غذایی خود قرار دهد؟

بر اساس پژوهش های صورت گرفته در این زمینه مصرف نوع خاصی از روغن زیتون تعریف نشده است. و صرفا تاکید متخصصان تغذیه بر روی

  • مصرف روغن زیتون ارگانیک و اصل در بارداری
  • نحوه ی صحیح مصرف
  • مدت زمان مصرف
  • این نوع روغن بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *